flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення для громадян, які голосують не за місцем прописки.

08 травня 2014, 15:05

 Оголошення для громадян, які голосують не за місцем прописки.

Громадяни України, котрі хочуть проголосувати на виборах Президента України, але працюють, навчаються чи живуть не за місцем прописки, мають час лише до 19 травня, щоб внести свої прізвища до списків виборців на новому місці, адже, за п'ять днів до голосування заяви припинять приймати.
Офіційних даних про громадян, які працюють, проживають чи навчаються не за місцем реєстрації – в Україні немає ані у ЦВК, ані в Комітеті виборців. Хоча в обох організаціях кажуть: таких, очевидно, мільйони.
Для тих, хто хоче голосувати, але не знає як – інформацію про нові процедури надають у КВУ. Передусім, відкріпних посвідчень більше немає. Ті, хто не може проголосувати за місцем реєстрації, оскільки мешкає, працює чи навчається в іншому населеному пункті – повинні зробити такі кроки. Перше: знайти найближчий до себе відділ Держреєстру виборців. Як правило, вони знаходяться в приміщеннях районних держадміністрацій. Якщо хтось хоче змінити місце голосування, але не проживає в райцентрі, йому потрібно поїхати в райцентр у приміщеннях адміністрацій знайти Відділ ведення єдиного реєстру виборців.
У відділ держреєстру виборець приносить паспорт та копії усіх заповнених сторінок. Також необхідно мати документ, який підтверджує факт проживання чи перебування в цьому районі.
Виборець здає у відділ копії та необхідні документи, заповнює заяву, бланк якої мають надати. В заяві слід зазначити ту дільницю, на якій виборець хоче проголосувати. Подавати заяву потрібно особисто. Поштою – не приймуть. На процедуру потрібно не більше 5-ти хвилин.
Виборця внесуть у списки. Через день треба прийти ще раз, і отримати відповідну довідку.
У день виборів – з цією довідкою та паспортом – виборець прийде на обрану дільницю, знайде себе у списках і зможе проголосувати.